Railway Batteries

Vasúti járművek, mozdonyok, motorvonatok akkumulátorai

Nagyteljesítményű és magas környezet állóságú professzionális akkumulátorok

Hosszú élettartamú és gondozásmentes akkumulátorok

Feladata a gépjárművek belsőégésű motorjainak beindítása. A jármű elektromos berendezéseinek, fogyasztóinak áramellátását és az akkumulátor visszatöltését ezután a járó motorral meghajtott generátor és feszültségszabályozó bizosítja. Mivel a leállított autók vezérlő- és riasztó elektronikája szintén az akkumulátorról üzemel, ezért annak lemerülését hosszabb leállás esetén áramtalanítással megelőzni, vagy csepptöltéssel pótolni kell.

Sonnenschein-Rail

Sonnenschein Rail

A megbízható akkumulátor márka speciálisan magas műszaki szinvonalát képviselő típusok. Vasúti járművek és motorkocsik, mozdonyok, vagonok továbbá villamos és metro szerelvények folyamatos áramellátásához készülnek.

Sonnenschein Power Cycle

Sonnenschein Power Cycle

Csak EXIDE márka képviselőknél beszerezhető magas műszaki szinvonalú és megbízható speciális típus. A gazdag kényelmi felszereltségű (pl. tükör-, ülés- és állófűtésű), magas elektronizáltságú (parkolás segítő- és multimédiás-, gps riasztó rendszerrel), rendelkező gépjárművekhez ajánlott.

EXIDE vasút világítási akkumulátorok

Az alacsonyabb CO2 kibocsájtás érdekében a korszerű gépjárművek belsőégésű motorjai a városi közlekedésben gyakori jelzőlámpás várakozásnál és szakaszos haladás (araszolás) közben un. start-stop rendszerrel leállításra kerülnek. A gyakori újraindítás tartós elviselésére a közönséges autó akkumulátorok nem, csak a szívósabb, a start-stop rendszerhez gyártott akkumulátorok képesek. Az elhasználódott akkumulátor pótlására a gépjárműnek megfelelő nagyságú és kapacitású, továbbá indításszámú akkumulátor szükséges.

Használati útmutató

Az indító akkumulátorokat száraz hüvös helyen, töltött állapotban kell tárolni. A ritkán használt járművek akkumulátorainak töltését egy megfelelő nagyságú és az akkumulátor típusának megfelelő karakterisztikájú akkutöltővel rendszeresen pótolni kell. A lemerült akkumulátor fagyveszélyes!