EXIDE Marine Batteries

Hobbi vagy szabadidő akkumulátor

Lakókocsi, hétvégi ház, hobbi szolár
hajó és csónakmotor akkumulátorok

Fedélzeti akkumulátorok

Feladatuk az indító akkumulátorkénál magasabb, ciklusüzemben is rendszeresen használt berendezések, fogyasztók áramellátása. A belsőégésű motorral hajtott vizi járművek esetén az utántöltést a motor generátora végzi. A rendszeres és folyamatos igénybevételre, lemerítésre is alkalmas, többszörös igénybevételt teljesítésére képes típusokat meghajtó vagy ciklusálló akkumulátor megnevezéssel forgalmazzák. Tisztán ciklus üzemű fedélzeti akkumulátor visszatöltését a használatot követően a 230V hálózatból parti vagy más áramforrásból akkumulátortöltővel kell biztosítani.

EXIDE Marine & Leisure

EXIDE Marine & Leisure

A megbízható fedélzeti akkumulátor kedvező árfekvésű, a belépő szintet képviselő hagyományos akkumulátora. Hagyományos felépítése és csekély gondozás igénye, a megszokott komfortot nyújtja. Elektrolitja ioncserélt vizzel pótolható, és a téli tárolásnál csepptöltéssel kedvezően tárolható.

Exide Marine AGM

EXIDE Marine AGM

A EXIDE szaküzletekben megvásárolható magas műszaki színvonalú és megbízható, légmentesen zárt, kötött elektrolitú prémium AGM akkumulátor típusa. Kedvezően használható motorcsónakok és kisgéphajók indítására és fedélzeti áramellátására, vitorlások kabin és navigációs fényeihez, horgony csörlő és orrsugár kormány müködtetéséhez. Elektromos csónakmotorok meghajtására és hasonló intenzív használathoz a ciklusállóbb meghajtó akkumulátorokat ajánljuk.

EXIDE Marine GÉL

A gyakori és tartós, mindennapi töltés- kisütés igénybevételnek megfelelni csak a szívósabb, zselés ciklusálló akkumulátorok képesek. A EXIDE Marine akkumulátorok elektromos csónakok és kishajók, és egyéb kedvtelési vizi járművek, és a horgászok ideális fedélzeti akkumulátora.

Használati útmutató

Ezeket az akkumulátorokat száraz hüvös helyen, töltött állapotban kell tárolni. A ritkán használt akkumulátorok töltését egy megfelelő nagyságú és az akkumulátor típusának megfelelő karakterisztikájú akkutöltővel és ioncserélt vízzel rendszeresen pótolni kell. A lemerült akkumulátor fagyveszélyes!