EXIDE Material Handling Equipment

Járműhajtó ipari akkumulátorok

Elektromos targoncák, önjáró ipari takarítógépek
emelő- és anyagmozgató gépek, vontatók telepei

Szerelt meghajtó akkumulátorok

Feladatuk az elektromos meghajtású járművek motorjainak, a fedélzeti elektromos berendezések és fogyasztóinak müködtetéséhez szükséges energia tárolása. A szükséges energia mennyiség tárolására alkalmas akkumulátor telepeket azonos Ah kapacitású, 2V névleges feszültségű akkumulátor cellák acél hordszekrénybe szerelésével, és azok feszültségsorba kapcsolásával alakítják ki. Mivel a telep csak az energia tárolását végzi, az abból felhasznált energiát, egy arra alkalmas akkumulátor töltővel a villamos hálózatból vagy más áramforrásból rendszeresen pótolni kell.

Exide Pallet Pro Batteries

Exide Pallet Pro akkumulátor egységek

Gépspecifikus, 6 és 12V blokk akkumulátorokból és automatikus akkumulátor töltő egységekből szerelt, karbantarás mentes komplett egyenáramú jármű meghajtó áramellátó egységek.

Tensor-Xgel

EXIDE EPzS, EPzV (DIN) és EPzB (BS) cellák

2V páncéllemezes ólom-kénsav akkumulátor cellák, normál antimon tartalmmal és 1500/80% ciklus állósággal. Szabványos 45, 61, 77, 93, 109, 125, 141, 157, 173 mm vastag és 157,5 mm élhosszúságú polipropilén házak, 450, 541, 597, 630, 713 mm magassággal és M10 csavarozható pólusvégekkel.

Sonnenschein-GF-V

Sonnenschein blokk akkumulátorok

Kis és közepes kapacitású önjáró elektromos járművek, ipari takarító- és súrológépek és munkaállványok, ollós emelők, elektromos golfautók, kerekesszékek, elektromos hajók energia tárolóinak összeállításához gazdaságosan használható 6 és 12V blokk akkumulátor egységek.

Használati útmutató

A meghajtó akkumulátorokat száraz és hűvös helyen, töltött állapotban kell tárolni. Az akkumulátor ciklus élettartama az ismétlődő kisütés- és akkumulátor töltés igénybevétel hatására elhasználódik és tárolóképessége lecsökken. Az elhasználódás mértéke nem egyenesen arányos a használattal, a leghosszabb élettartamot a gazdaságos munkapontban való üzemeltetés biztosítja. Ennek érdekében a telepet alkalmanként legfeljebb 80% tárolókapacitásig használjuk és minden igénybevételt követően egy megfelelő nagyságú és az akkumulátor típusának megfelelő karakterisztikájú akkutöltővel rendszeres utántöltést alkalmazzunk. A telep mélykisütését vagy önkisülését fokozottan kerülni kell, a lemerült akkumulátor károsodik!