EXIDE Material Handling Equipment

Járműhajtó ipari akkumulátorok

Elektromos targoncák, önjáró ipari takarítógépek
emelő- és anyagmozgató gépek, vontatók telepei

Szerelt meghajtó akkumulátorok

Feladatuk az elektromos meghajtású járművek motorjainak, a fedélzeti elektromos berendezések és fogyasztóinak müködtetéséhez szükséges energia tárolása. A szükséges energia mennyiség tárolására alkalmas akkumulátor telepeket azonos Ah kapacitású, 2V névleges feszültségű akkumulátor cellák acél hordszekrénybe szerelésével, és azok feszültségsorba kapcsolásával alakítják ki. Mivel a telep csak az energia tárolását végzi, az abból felhasznált energiát, egy arra alkalmas akkumulátor töltővel a villamos hálózatból vagy más áramforrásból rendszeresen pótolni kell.

Exide Pallet Pro Batteries

Exide Pallet Pro akkumulátor egységek

Gépspecifikus, 6 és 12V blokk akkumulátorokból és automatikus akkumulátor töltő egységekből szerelt, karbantarás mentes komplett egyenáramú jármű meghajtó áramellátó egységek.

Tensor-Xgel

EXIDE TENSOR TCSM és xGEL (ex. EPzS, EPzV [DIN] és EPzB [BS] cellák)

2V páncéllemezes ólom-kénsav akkumulátor cellák, speciális Cu rézbevonattal és 1500/80% ciklus állósággal. Szabványos 198 mm élhosszúságú 463, 573, 713 mm magasságú polipropilén házak 65, 83, 101, 119, 137, 155, 173, 191 mm cella vastagsággal és M10 belsőmenetes pólusvégekkel. Az új Z profilú kifinomult töltési karakterisztikának és a levegő kerigtetés köszönhetően a TENSOR TCSM akkumulátorok 4h alatt gyorstölthetőek. A levegő keverés hatékonyan megakadályozza a káros sav rétegződés kialakulását és biztosítja, hogy a TENSOR akkumulátor erőteljes és üzemképes maradjon. Az új TENSOR xGEL kabantartásmentes zselés akkumulátorok a kivezetésre került EPzV celláknál 12 - 15% többlet kapacitással rendelkeznek a tökéletesített pozitív páncéllemezes elektródák és a bevált Sonnenschein DRYFIT GEL technológia alkalmazásával.

Sonnenschein-GF-V

Sonnenschein blokk akkumulátorok

Kis és közepes kapacitású önjáró elektromos járművek, ipari takarító- és súrológépek és munkaállványok, ollós emelők, elektromos golfautók, kerekesszékek, elektromos hajók energia tárolóinak összeállításához gazdaságosan használható 6 és 12V blokk akkumulátor egységek.

Használati útmutató

A meghajtó akkumulátorokat száraz és hűvös helyen, töltött állapotban kell tárolni. Az akkumulátor ciklus élettartama az ismétlődő kisütés- és akkumulátor töltés igénybevétel hatására elhasználódik és tárolóképessége lecsökken. Az elhasználódás mértéke nem egyenesen arányos a használattal, a leghosszabb élettartamot a gazdaságos munkapontban való üzemeltetés biztosítja. Ennek érdekében a telepet alkalmanként legfeljebb 80% tárolókapacitásig használjuk és minden igénybevételt követően egy megfelelő nagyságú és az akkumulátor típusának megfelelő karakterisztikájú akkutöltővel rendszeres utántöltést alkalmazzunk. A telep mélykisütését vagy önkisülését fokozottan kerülni kell, a lemerült akkumulátor károsodik!