EXIDE személyautó akkumulátorok.jpg

Személygépjármű indító akkumulátor

Diesel, benzin, gáz üzemű belsőégésű motorok és
hybrid rendszerű járművek indító akkumulátorai

Gondozásmentes indító akkumulátorok

Feladata a gépjárművek belsőégésű motorjainak beindítása. A jármű elektromos berendezéseinek, fogyasztóinak áramellátását és az akkumulátor visszatöltését ezután a járó motorral meghajtott generátor és feszültségszabályozó bizosítja. Mivel a leállított autók vezérlő- és riasztó elektronikája szintén az akkumulátorról üzemel, ezért annak lemerülését hosszabb leállás esetén áramtalanítással megelőzni, vagy csepptöltéssel pótolni kell.

EXIDE Excell

EXIDE Excell

A megbízható akkumulátor márka átlagosan magas műszaki szinvonalát képviselő és igen kedvező árfekvésű, az ismert nagyáruházakban kínált típuscsalád. Excell robusztus 3DX rácsos technológiával rendelkezik, így jobb teljesítményt és hosszabb élettartamot biztosít, elsősorban a rendszeresen használt átlagos igénybevételű személy gépjárművekhez ajánlott.

EXIDE Premium

EXIDE Premium

Csak EXIDE szaküzletekben megvásárolható magas műszaki szinvonalú és megbízható prémium típus. A gazdag kényelmi felszereltségű (pl. tükör-, ülés- és állófűtésű), magas elektronizáltságú (parkolás segítő- és multimédiás-, gps riasztó rendszerrel), rendelkező gépjárművekhez ajánlott. Az Exide Premium Carbon Boost® akkumulátor 1,5-szer gyorsabban töltődik fel, az Exide által a negatív lemezeken alkalmazott szén adalékanyagnak köszönhetően.

EXIDE-EK700-VRLA-AGM

EXIDE Intelligent Power

Az alacsonyabb CO2 kibocsájtás érdekében a korszerű gépjárművek belsőégésű motorjai a városi közlekedésben gyakori jelzőlámpás várakozásnál és szakaszos haladás (araszolás) közben un. start-stop rendszerrel leállításra kerülnek. A gyakori újraindítás tartós elviselésére a közönséges autó akkumulátorok nem, csak a szívósabb, a start-stop rendszerhez gyártott akkumulátorok képesek. Az elhasználódott akkumulátor pótlására a gépjárműnek megfelelő nagyságú és kapacitású, továbbá indításszámú akkumulátor szükséges.

Használati útmutató

Az indító akkumulátorokat száraz hüvös helyen, töltött állapotban kell tárolni. A ritkán használt járművek akkumulátorainak töltését egy megfelelő nagyságú és az akkumulátor típusának megfelelő karakterisztikájú akkutöltővel rendszeresen pótolni kell. A lemerült akkumulátor fagyveszélyes!