Csökkentett gondozásigényű indító akkumulátorok

Feladata a gépjárművek belsőégésű motorjainak beindítása. A jármű elektromos berendezéseinek, fogyasztóinak áramellátását és az akkumulátor visszatöltését ezután a járó motorral meghajtott generátor és feszültségszabályozó bizosítja. Mivel a leállított autók vezérlő- és riasztó elektronikája szintén az akkumulátorról üzemel, ezért annak lemerülését hosszabb leállás esetén áramtalanítással megelőzni, vagy csepptöltéssel pótolni kell.

BANNER Buffalo Bull

A megbízható osztrák akkumulátor márka átlagosan magas műszaki szinvonalát képviselő és legkedvezőbb árfekvésű, az ismert nagyáruházakban kínált alap típuscsaládja. Elsősorban a hagyományos és csekély elektronizáltságú, rendszeresen használt gépjárművekhez ajánlott.

BANNER Buffalo Bull SHD

A BANNER szaküzletekben megvásárolható magas műszaki szinvonalú és megbízható prémium típus. A gazdag kényelmi felszereltségű (pl. tükör-, ülés- és állófűtésű), magas elektronizáltságú (parkolás segítő- és multimédiás-, gps riasztó rendszerrel), rendelkező gépjárművekhez ajánlott.

BANNER Buffalo Bull SHD PRO akkumulátor

Az alacsonyabb CO2 kibocsájtás érdekében a korszerű gépjárművek belsőégésű motorjai a városi közlekedésben gyakori jelzőlámpás várakozásnál és szakaszos haladás (araszolás) közben un. start-stop rendszerrel leállításra kerülnek. A gyakori újraindítás tartós elviselésére a közönséges autó akkumulátorok nem, csak a szívósabb, a start-stop rendszerhez gyártott akkumulátorok képesek. Az elhasználódott akkumulátor pótlására a gépjárműnek megfelelő nagyságú és kapacitású, továbbá indításszámú akkumulátor szükséges.

Használati útmutató

Az indító akkumulátorokat száraz hüvös helyen, töltött állapotban kell tárolni. A ritkán használt járművek akkumulátorainak töltését egy megfelelő nagyságú és az akkumulátor típusának megfelelő karakterisztikájú akkutöltővel rendszeresen pótolni kell. A lemerült akkumulátor fagyveszélyes!